In 1978 werd Dimitry geboren in het Siberische Dudinka, in een van de koudste gedeelten van de Sovjet-unie. Gelegen in Azië, boven de poolcirkel en 's winters bedekt onder metershoge sneeuw is deze oostrussische havenstad de eerste thuishaven van Dimitry. Hij groeit daarna verder op in de Oekraïne in een klein plattelandsdorpje. Al op jonge leeftijd kwam Dimitry's talent om te zingen en muziek te maken aan het licht. Op 16 jarige leeftijd vertrekt hij daarom alleen naar de grote stad Donjetsk om daar een opleiding te volgen in de muziek. Na het behalen van z'n diploma aan de Hogeschool voor Cultuur, gaat hij aan de slag als muziekdocent.


Naast zijn baan als docent speelt hij in deze periode ook in het Folkloristisch muziekgezelschap "Ozorniye Naigrischi". Met dit ensemble reist hij naar verschillende landen door heel Europa. Zo kwam hij ook voor het eerst naar Nederland. Nederland maakte een diepe indruk op Dimitry en hij voelde zich hier meteen thuis. Thuisgekomen uit Nederland besloot Dimitry meteen zijn gloednieuwe baan op te geven en voorgoed naar Nederland te vertrekken.
Na het voltooien van zijn inburgeringscursus pakt Dimitry in Nederland zijn muzikale carrière weer op. Met het Russisch folklore ensemble "Otrada" treedt hij op door het hele land. Daarnaast besluit Dimitry ook aan een solocarrière te gaan werken.
Als muzikant van verschillende instrumenten, een getalenteerd zanger met een bijzondere stem en een repertoire van zowel Russische als Nederlandse titels kan Dimitry met recht een rasartiest genoemd worden.

Naam: Dimitry Mosa
Geboren:1978
Lengte:1.62m
Gewicht48 kg
Schoenmaat:38
Eten:Zelfgeslacht varken :-)
Drank:Zoete witte wijn, Trappist, Wodka
Televisie:Draadstaal, Het zesde zintuig
Muziek:Anna German, Danny Malando, Gerard Joling
Hobby's:Scooter rijden, uitslapen, koken
Huisdier:Labrador