EK Polka in de radiocommercial van Mora

Mora heeft de nieuwste single van Dimitry opgenomen in haar reclamecampagne voor het EK Voetbal. De campagne van Mora draait om de zogenaamde snEK selectie, waarbij de ideale combinatie van minisnacks voor elke wedstrijd gekozen kan worden. In de radiocommercial geeft Cora een persconferentie over de snEK selectie waarbij een fragment van Dimitry's EK Polka te horen is. De commercial is te horen op alle grote landelijke radiozenders. De commercial nog niet voorbij horen komen? Luister dan gauw hier.
Klaar voor het EK met de EK Polka!

Om helemaal in de Pools/Oekraïense sfeer te komen voor het EK voetbal komt Dimitry met de EK Polka! Een vrolijk Pools volksliedje genaamd 'Hej Sokoly' waar iedereen blij van wordt. Deze typische Poolse klanken passen perfect bij het Europees Kampioenschap voetbal dat dit jaar in Polen en Oekraïne wordt georganiseerd. De EK Polka is direct na de release niet onopgemerkt gebleven en is goed opgepikt door de lokale én nationale radiostations. Kijk ook naar de videoclip op youtube. De EK Polka kan gedownload worden via deze link of in de iTunes store.
Dimitry straalt in halve finale HGT

Na twee maanden van voorbereidingen was het op 4 mei eindelijk zover. Nadat om acht uur twee minuten stilte in acht waren genomen, brak een half uur later het grote moment aan: de eerste halve finale van Holland's got talent 2012 kon beginnen! Dimitry stond als tweede act van de avond op het programma. Aangemoedigd door een grote groep fans in speciale T-shirts en met een groot spandoek, maakt Dimitry zijn opkomst bovenaan de grote trap van het decors. Begeleid door een driekoppig ensemble zingt hij de romantische wals 'Otschi tschjornije'. Aangekomen op het podium wordt Dimitry omringt door twee paar ballroomdansers die een prachtige wals dansen om de kleine Rus. Een grote kroonluchter maakt het plaatje helemaal af. Het hele publiek deint mee op de aanstekende wals en de jury heeft na afloop enkel lovend commentaar. Het optreden van Dimitry kan hier opnieuw worden beleefd. Helaas blijkt aan het einde van de uitzending dat Dimitry niet één van de twee acts is die doorgaan naar de finale van het seizoen.
Dimitry in RTL Boulevard

Een paar uur voor de liveshow van Holland's got talent neemt een cameraploeg van het programma RTL Boulevard een kijkje bij enkele kandidaten van die avond. Ook Dimitry wordt gevraagd naar zijn voorbereidingen voor de show van die avond waar miljoenen mensen naar zullen kijken. Het fragment van RTL Boulevard kun je hier terugkijken.
Dimitry door naar liveshow HGT

Na vier weken van audities werd op 27 april bekend gemaakt welke acts er door mogen gaan naar de liveshows van Holland's got talent. Want hoewel de jury veel kandidaten door liet gaan na hun auditie, zijn er slechts 32 plaatsen beschikbaar voor de liveshow. Er moest dus nog eens een schifting gemaakt worden, waarbij een grote groep kandidaten te horen zou krijgen dat ze alsnog afvallen. Maar dat gold niet voor Dimitry; hij mocht van de jury direct door naar de liveshow van vrijdag 4 mei. Om 20:30 uur begint de uitzending waarin Dimitry opnieuw zal proberen om het Nederlandse publiek voor zich te winnen met een Russisch liedje.
Dimitry naar volgende ronde HGT

Dankzij een dolenthousiast publiek en de stem van Patricia Paay en Dan Karaty is Dimitry door naar de volgende ronde in Holland's got talent. Gordon was het enige jurylid (en hoorbaar de enige in de zaal) die het optreden van de kleine Rus niet goed genoeg vond om verder te gaan in de talentenjacht van RTL4. We gaan binnenkort dus nog meer zien van Dimitry op de vrijdagavond... Het fragment met de auditie van Dimitry is hier terug te zien.
Holland's got talent 2012

Nadat bekend werd dat RTL4 een nieuw seizoen van Holland's got talent op de buis zou brengen, bedacht Dimitry zich geen moment. Hij heeft zich meteen opgegeven en werd uitgenodigd voor de auditieronde in het theater. Voor een zaal vol publiek en de bekende driekoppige jury mocht hij zijn kunsten gaan vertonen. Hoe dit afloopt en wat het commentaar was van Gordon, Patricia Paay en Dan Karaty was hoor en zie je op vrijdag 30 maart vanaf 20:30 uur op RTL4!
Dimitry winnaar van de H-factor

Op zijn eigen verjaardag, zondag 14 augustus, heeft Dimitry een gedeelde eerste plaats veroverd bij de talentenjacht op de Eindhovense kermis; park Hilaria. Nadat hij een week eerder door de voorronde was gekomen, stond hij op zondag opnieuw op het podium in de tent van Radio Hollandio. Daar moest hij drie verschillende nummers zingen om na de kwartfinale en de halve finale, vervolgens in de finale de jury te overtuigen van zijn talent. Maar niet alleen de jury was razend enthousiast, ook het publiek kwam helemaal los op een mix van Nederlandstalige muziek met sterke Russische invloeden. Omdat de 6 koppige jury geen keuze kon maken tussen Dimitry en de Eindhovense rapper Jahmal Derveld, werd er na lang beraad besloten om beide talenten naar huis te sturen met de hoofdprijs; de opname van een single in de studio van Second Beat productions.
Een interview met Dimitry tijdens de voorronde van de H-factor is terug te kijken onder Muziek.
Dimitry wint optreden op Dauwpop

In de ochtendshow van Giel Beelen heeft Dimitry een plek veroverd in de line up van het Dauwpop festival op 13 mei in Hellendoorn. Hiervoor ging hij tijdens de uitzending de strijd aan met collega artiesten Albert van Benthem en Gerrit Vos. Na drie rondes met opdrachten was de stand 2-1-0 voor de kleine Rus en kwam hij als uiteindelijke winnaar uit de bus. Daarna heeft hij live op 3 FM zijn laatste single ten gehore mogen brengen en het optreden op Dauwpop was in de pocket. Na zijn optreden in de show van Giel werd Dimitry gevraagd om nog even te blijven, want Giel en Gerard Ekdom hadden nog een speciale uitdaging voor hem in petto...
De uitzending en het filmpje met Dimitry bij 3 FM zijn terug te kijken/luisteren bij de afdeling Muziek op deze site.
Dimitry bij Giel op 3 FM

Op woensdag 12 mei is Dimitry te gast in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3 FM. Tijdens de uitzending zal hij de strijd aangaan met andere Nederlandstalige artiesten om een optreden tijdens het Dauwpop festival op 13 mei in Hellendoorn. Uitslapen is er voor de kleine Rus echter niet bij; de uitzending van Giel begint om 6 uur 's ochtends...
Dimitry lanceert zijn eerste Nederlandstalige single

Na een periode van voorbereidingen is het dan zover: Dimitry komt met zijn eerste Nederlandstalige single. In het nummer "Als ik de Wolga zie" zingt Dimitry over het Russische land en het warme gevoel dat hij nog steeds heeft bij het terugzien van zijn oude thuis. Het is een vrolijk lied dat aanstekelijk werkt en waarbij niemand stil kan blijven staan. Dimitry is vastbesloten met deze single definitief zijn intrede te doen in de Nederlandstalige muziek.
Tweede succes op rij in Moskou

Begin februari heeft Dimitry voor de tweede keer deelgenomen aan het 'Festival van het Russische lied' in Moskou. Op uitnodiging van de Russische regering is Dimitry daarvoor samen met een Nederlandse delegatie afgereisd naar de Russische hoofdstad. Evenals bij de vorige editie gooide Dimitry hoge ogen en werd hij opnieuw onderscheiden met het 'laureaat'. Daarnaast werden de deelnemers getrakteerd op excursies door Moskou en master classes van Russische internationale artiesten.Groot Interview in Eindhovens Dagblad

Op 16 december publiceert het Eindhovens Dagblad een bijna paginagroot interview met Dimitry. "Muziek helpt altijd" kopt de krant boven het uitvoerige artikel over de Oekraïense zanger. Zijn jeugd in Siberië, zijn komst naar Nederland tot aan zijn muzikale ambities; er is weinig dat niet aan bod komt. Sindsdien wordt Dimitry dan ook vaak herkend op straat in Eindhoven.
Optreden Dimitry bij Promsconcert
Gorinchem groot succes

Het optreden van Dimitry tijdens het 7e SNS Promsconcert te Gorinchem op 7 oktober mag met recht een succes genoemd worden. Naast de aanwezige Rockband, de muzikale bijdrage van Harmonie De Bazuin en het voltallige koor wist Dimitry voor een opvallende bijdrage aan de avond te brengen.

Algemeen Dagblad:
"De publiekslieveling van de avond; Dimitry Mosa (...) Toppers als Oche chorniy en Kalinka kregen van hem alles wat de Russische volksmuziek zo aantrekkelijk maakt."
Interview bij radio Flevoland

In 'De Hollandse Muziekmiddag', het zondagse radioprogramma van Omroep Flevoland was op zondag 25 juni een live interview te horen met Dimitry. Presentator Dennis Erhardt vroeg Dimitry het hemd van het lijf en liet verschillende nummers van zijn CD horen. Hoogtepunt van het interview was het live optreden dat Dimitry gaf in de studio. Begeleid door zijn eigen bajan bracht ie 'Kalinka' op de Flevolandse ether. Daarnaast werd voor het eerst Dimitry z'n nieuwe website aan het grote publiek gepresenteerd.


Dimitry opnieuw bij
Paul de Leeuw

Zaterdag 20 mei was Dimitry opnieuw te gast in het programma van Paul de Leeuw; "Mooi weer de Leeuw". Tijdens de afterparty van het Eurovisie songfestival werd hem gevraagd als verassing voor iemand uit het publiek een aantal Russische zinnen te vertalen. Daarnaast zong Dimitry samen met het orkest van Cor Bakker het nummer 'Kalinka'.
We kunnen jullie alvast verklappen dat Dimitry volgend seizoen nog meer van zich zal laten horen bij Paul de Leeuw...
Dimitry te gast in
Mooi weer de Leeuw

Zaterdag 13 augustus heeft Dimitry een optreden verzorgt in het televisieprogramma "Mooi weer de Leeuw". Na een week tevoren al in het internetprogramma een kort optreden te hebben gedaan, kwam Dimitry nu dus in de hoofduitzending. De ondertiteling die de VARA bij Dimitry's optreden gaf, zorgde voor nogal wat hilariteit die Dimitry pas na zijn optreden zelf kon begrijpen. Hij zong overigens het lied 'Koldun', waarmee hij eerder in de RAI de finale van een talentenjacht won.Dimitry wint talentenjacht

Op 25 april heeft Dimitry in de RAI in Amsterdam de finale gewonnen van een landelijke talentenjacht. De jury bestaande uit niemand minder dan Jacques d'Ancona, Gerard van Maasakkers, Barry Stevens en Henk-Jan Smits oordeelde dat Dimitry de beste was van het deelnemersveld. Voorafgegaan aan de finale was een voorronde in verschillende steden verspreid over het land. Tijdens de voorronde in Tilburg zou Dimitry aanvankelijk niet doorgaan naar de finale, maar de organisatie was van oordeel dat Dimitry de wild-card verdiende. En geheel terecht, vond de jury na het enthousiaste optreden van de sympathieke Russische Eindhovenaar. Met het vrolijke liedje 'Koldun' wist Dimitry de hele zaal mee te krijgen en de overwinning in de wacht te slepen.